Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στροφή στην ανάπτυξη, με συμφωνία Μέρκελ-Ολάντ




"To 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ πρέπει να διατεθεί για την ανάπτυξη", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά το πέρας της συνάντησής του με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας το απόγευμα στη Ρώμη.


"Πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι υπάρχοντες μηχανισμοί για την σταθεροποίηση των αγορών και την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας", είπε χαρακτηριστικά
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την θέσπιση και την εφαρμογή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το Βερολίνο θέλει να σταλεί το μήνυμα πως "κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει το ευρώ το νόμισμά μας. Θα αγωνιστούμε. Έχουμε επαρκή μέσα για την σταθερότητα και την αλληλεγγύη. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε για την απασχόληση. Θα διαθέσουμε το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για ανάπτυξη, με στήριξη των επενδύσεων".
Η Γερμανίδα καγκελάριος, σημείωσε ότι υποστηρίζει το φόρο χρηματοπιστωτικών αλλαγών.
"Χρειάζεται μια πολιτική συνοχής, ώστε να πούμε: 'θέλουμε περισσότερη Ευρώπη και θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα από την κρίση'", πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!