Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κονβόι αλληλεγγύης από το Κόκκινο 105,5 σήμερα το πρωί στο κέντρο προσφύγων στο Λαύριο

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο προσφύγων στο Λαύριο. Οι ακροατές του Κόκκινου 105,5 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για έμπρακτη αλληλεγγύη που οργάνωσε ο σταθμός.
 Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά σε ένα πρωτοφανές κονβόι αλληλεγγύης από δεκάδες αμάξια που κατευθύνθηκε στο Λαύριο.



Με πρωτοβουλία των εργαζομένων του σταθμού και την βοήθεια των ακροατών τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα που είχαν συγκεντρωθεί αυτές τις μέρες στο σταθμό μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο, όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες 300 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 100 είναι παιδιά. Τα κτίρια όπου στεγάζονται είναι ετοιμόρροπα ενώ πέρσι τους έκοψαν το ρεύμα, αναγκάζοντας τους να ζουν χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση. Επιβίωσαν χάρις στην αλληλεγγύη των κατοίκων του Λαυρίου.
Εδώ και ένα μήνα ζουν χωρίς τα απαραίτητα είδη διατροφής: κρέας, ψωμί, ενώ οι ελλείψεις σε ρούχα και είδη υγιεινής είναι τεράστιες. Ας σημειωθεί ότι και οι εργαζόμενοι του κέντρου υποδοχής είναι απλήρωτοι. Διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες αυτές συνθήκες διαβίωσης οι πρόσφυγες εξήγγειλαν απεργία πείνας όπου αιτούνται άσυλο  και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Επίσης ζητούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του κέντρου και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Μπουλούτ Γιαϊλά. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου.
Στην τελευταία επίσκεψή του Αντ. Σαμαρά στην Τουρκία, ο τούρκος πρωθυπουγός ζήτησε το κλείσιμο του κέντρου υποδοχής προσφύγων παρόλο που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

Πηγή: Beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!