Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Φαστ τρακ για αλλαγή της Ευρώπης

«Ρομπαρόζο», το δίδυμο Ρόμπαϊ - Μπαρόζο
Υπό την απειλή των αγορών, οι οποίες πλέον έχουν τη δύναμη να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, οι ηγέτες των «27» συνέρχονται σήμερα σε μια διήμερη σύνοδο κορυφής, η οποία ενδέχεται να παραταθεί έως το Σάββατο.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ «ΜΕΡΚΟΖΙ» ΚΑΙ «ΡΟΜΠΑΡΟΖΟ»
«Ρομπαρόζο», το δίδυμο Ρόμπαϊ - ΜπαρόζοΠρωταρχικός στόχος: Η ενίσχυση της σταθερότητας της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, με την ελπίδα ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν θετικά.
Και σε άλλες συνόδους οι «27» ή οι «17» της ευρωζώνης είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα φρενάρουν τις επιθέσεις των αγορών. Επεσαν, όμως, έξω, είτε διότι καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα είτε διότι τα μέτρα ήταν ανεπαρκή. Αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα για να ικανοποιήσουν τους πρώην υπηρέτες που έγιναν αφεντικά... Αλλωστε, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ευρωζώνη είναι σήμερα ένα καζάνι που βράζει και κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να εκραγεί... Και, όπως συνήθως, υπάρχει μεγάλη κακοφωνία, ιδίως από τους εμφανιζόμενους ως σωτήρες...
Στο τραπέζι των ηγετών, λοιπόν, θα βρεθούν σήμερα το βράδυ στο δείπνο δύο πακέτα προτάσεων, τα οποία έχουν μεν αρκετά κοινά σημεία αλλά και πολλές διαφορές. Το ένα πακέτο περιλαμβάνει τη γαλλογερμανική συμφωνία και το άλλο, που είναι πιο ελαστικό, τις προτάσεις που υπέβαλαν χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Τα κοινά σημεία αφορούν την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας, που θα καταστεί πολύ πιο αυστηρό για τις χώρες που διατηρούν ελλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!