Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΜΑ:Η Αλληλεγγύη,είναι η Δύναμη της Ανατροπής!

Σύνταγμα: Εντυπωσιακή ανταπόκριση στο κάλεσμα αλληλεγγύης προς ...Εντυπωσιακό. Ξεπέρασε και τις προσδοκίες των οργανωτών, η ανταπόκριση του κόσμου, στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για έμπρακτη συμπαράσταση στο δράμα των προσφύγων.
Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό, συνεχίσθηκε έως και μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Από τις 11 το πρωί χιλιάδες πολιτών πέρασαν από το Σύνταγμα και κατέθεσαν, είδη πρώτη ανάγκης για τους βασανισμένους πρόσφυγες, σε μια αληθινή, άδολη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που νικά κατά κράτος το φόβο, το μίσος, και τον ρατσισμό.
συντγμα αλληλγγυη ευρωκινηση νικολαιδης γ.
Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

συνταγμα αλληλεγγυη ευρωκινηση νικοαλιδης
«Από τις 10 το πρωί δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να έρχονται και να προσφέρουν» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ μέλος του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και υπογραμμίζει ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
συντγμα αλληλγγυη ευρωκινηση νικολαιδης γ.
«Είναι συγκινητική αυτή η ανταπόκριση. Δεν περιμέναμε όλη αυτήν την ευαισθησία που έχει δείξει ο κόσμος και τα κύματα αγάπης που σήμερα εισπράξαμε». Άνθρωποι σε αναπηρικό καροτσάκι, ηλικιωμένοι, γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, νεαρός κόσμος, όλοι περνούσαν και άφηναν και κάτι για τους πρόσφυγες, τους άστεγους, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Οι 200 εθελοντές παραλάμβαναν τις σακούλες και τις ταξινομούσαν. «Κατευθύνουμε τον κόσμο ανάλογα με το τι προσφέρει σε ποιο τομέα να τα τοποθετεί. Έχουμε μαζέψει τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια ακόμη και χαλί» μας λέει ένας από τους εθελοντές.
Τα δυο φορτηγά που διατέθηκαν από εταιρεία μεταφορών γέμισαν με κούτες, τσάντες ακόμη και βαλίτσες, ενώ αυτοκίνητα εθελοντών έκαναν αμέτρητες διαδρομές προς τις αποθήκες όπου θα γίνει η ταξινόμηση, διαλογή και τέλος η παράδοση.
πηγή:   presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!