Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το Πνίξιμο της Πολιτισμένης Ευρώπης!(video)

Σκληρές εικόνες: «Ξεβράζει» πτώματα η θάλασσα στη Λέσβο
Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα θρηνεί -εξ αποστάσεως- για τους 22 νεκρούς των ναυαγίων σε Κάλυμνο και Ρόδο, στο Μόλυβο ακόμα μετρούν νεκρούς από το προχθεσινό ναυάγιο - Στους 32 έφτασε ο αριθμός τους - Ανακοίνωση της οργάνωσης Save The Children αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας.
 ΣΗΜΕΡΑ: Σε κίνδυνο τρία σκάφη με πρόσφυγες ανοιχτά της Λέσβου:

 Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού αλλά και εθελοντών βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε εξέλιξη ανοιχτά της Λέσβου καθώς εντοπίστηκαν τρία σκάφη που μεταφέρουν περίπου 150 μετανάστες να φτάνουν στις ακτές του νησιού κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το mega στην περιοχή πνέουν άνεμοι που τοπικά φτάνουν και τα 9 μποφόρ και άνδρες του λιμενικού μαζί με τους ψαράδες της περιοχής δίνουν "μάχη" αυτή την ώρα να καταφέρουν να σώσουν τους πρόσφυγες χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως επάνω στα πλωτά βρίσκονται αρκετά παιδιά κάθε ηλικίας.
 ----------------------------------------------------
 Ακόμα και ο χαρακτηρισμός «υγρός τάφος» μοιάζει ελάχιστος, για να αποδώσει την τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο, ενόσω τα «κύματα» των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια, επιχειρούν να φτάσουν στην Ελλάδα και, από κει, στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.
 Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα θρηνεί -εξ αποστάσεως- για τις 22 ψυχές -13 παιδιά και εννέα ενήλικες- που χάθηκαν σε δύο ναυάγια, σήμερα, στην Κάλυμνο και τη Ρόδο (διαβάστε περισσότερα εδώ) στη Λέσβο η θάλασσα εξακολουθεί να «ξεβράζει» πτώματα από το προχθεσινό, πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Μολύβου.


Νεώτερος απολογισμός από την τραγωδία της 28ης Οκτωβρίου ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 32.
 Όπως γράφει το lesvosnews.gr, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές ομάδες έχουν ξεκινήσει το μακάβριο αγώνα για την περισυλλογή των σορών των δύστυχων αυτών ανθρώπων.

 Σκληρές εικόνες: «Ξεβράζει» πτώματα η θάλασσα στη Λέσβο

Τα περισσότερα πτώματα ξεβράστηκαν στο Καλό Λιμάνι, στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας -δέκα στον αριθμό- ενώ άλλες τρεις σοροί βρέθηκαν στις ακτές της Τσιχράντας. Τα υπόλοιπα πτώματα ξεβράστηκαν κατά μήκος των ακτών της Λέσβου κοντά σε αυτή την περιοχή.


Στην πλειοψηφία τους, τα πτώματα ανήκουν σε γυναίκες και μικρά παιδιά... Και η παρατήρηση αυτή δεν είναι άνευ αξίας, καθώς ακόμα και οι αριθμοί, που καταγράφουν την ωμή πραγματικότητα, «μιλούν» και «λένε» ότι τα περισσότερα εκ των θυμάτων στις τάξεις των προσφύγων και μεταναστών, που επιχειρούν να φτάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, είναι παιδάκια...
 Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Save The Children, μέλη της οποίας λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στο νησί της Λέσβου, 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, στο διάστημα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.


Ο τραγικός απολογισμός, όμως, δεν σταματά εκεί. Στη θλιβερή λίστα των νεκρών προστέθηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα ακόμη 31 παιδιά και βρέφη, που έχασαν τη ζωή τους στα επτά ναυάγια που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ρόδο.

 Στα ναυάγια αυτά έχασαν τη ζωή τους 48 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 31 παιδιά και βρέφη, ενώ αγνοούνται τρεις άντρες στη Ρόδο και ένα βρέφος στο Ακρωτήρι της Σάμου. Από την άλλη, διασώθηκαν συνολικά 628 άνθρωποι.

metanastes-18-ptomata-5

Οι εικόνες από τις ακτές της Λέσβου είναι χαρακτηριστικές και δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν -εκτός ίσως από τους Τούρκους δουλεμπόρους, που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν φτάσει στα παράλια της γείτονος και είναι διατειμένοι να ρισκάρουν τη ζωή τους, για να περάσουν στην απέναντι πλευρά...


Συγκλονιστικό video από την τραγωδία:



ΠΗΓΕΣ: protothema.gr,real.gr,.lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!