Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μπιλ Κλίντον: "Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα"

Μπιλ Κλίντον: "Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην  Ελλάδα"


Ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρο ήταν ο επίσημος καλεσμένο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα Κυριακή.


Ο πρώην πλανητάρχης συνάντησε επί 55 λεπτά κατ' ιδίαν τον πρωθυπουργό και μετά σε ευρεία σύσκεψη των δυο αντιπροσωπειών, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για να βάλει τέλος στην ύφεση.
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κλίντον, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, έχει ως εξής:
«Σας ευχαριστώ κ. πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να αρχίσω λέγοντας ότι προφανώς ήρθαμε εδώ, διότι πιστεύουμε σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ανθρώπους, σε πόρους, σε ιδέες, σε κληρονομιά.
Θέλω να συγχαρώ τη δική σας κυβέρνηση συνεργασίας. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν σύνθετα προβλήματα, τα οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να επιλύουν συνεργαζόμενοι με προοπτική αλληλεγγύης.
Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας δημιουργεί πολλή εμπιστοσύνη στους Έλληνες της Διασποράς. Το συζητήσαμε αυτό μεταξύ μας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε την υποστήριξη μας. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σας βοηθήσουμε.
Επίσης θεωρούμε ότι οι θέσεις τις οποίες έχετε στηρίξει, οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθείτε είναι σημαντικές.
Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια ελπίδα για το μέλλον. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται κάτι στο οποίο να πιστέψουν. Ξέρουν όλοι ότι διακυβεύεται το μέλλον τους. Γι' αυτό εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιτύχετε την έξοδο από αυτή την κρίση».
Σε ερώτηση  για το αν υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, ο κ. Κλίντον απάντησε συγκεκριμένα:  «Ναι αυτό πιστεύω, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες  εδώ και το ίδιο  πιστεύουν  οι άνθρωποι που φέραμε εδώ».  

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να  βρούμε και άλλους  να βοηθήσουν. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Πλούσια σε ανθρώπους , σε πόρους και δυνατότητες.  Είχατε πολύ μεγάλη λιτότητα και θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή της ευκαιρίας. Ελπίζω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτό.  Μια Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, είχατε πολύ μεγάλη λιτότητα και ήρθε η στιγμή της ευκαιρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας εξετάσθηκαν οι δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα με έμφαση στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, στα αγροτικά προϊόντα και στον  τουρισμό.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!