Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συνεχίζεται η επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται στην ευρύτερη περιοχή.



 Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αστυνομικές εξορμήσεις και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων. 

Υπενθυμίζεται ότι το πλέγμα αυτών των δράσεων εντάσσεται στον ειδικότερο σχεδιασμό, που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή διαφόρων Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο (09.06.2012) έως και την Παρασκευή (15.06.2012): 


• Διατέθηκαν 5.082 αστυνομικοί και 1.042 αστυνομικά οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας. 
• Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ομάδες «Ζ», ΔΙ.ΜΕ.Τ και Ο.Π.Κ.Ε., περιπολικά της Άμεσης Δράσης, Υπηρεσίες Τροχαίας Αθηνών), καθώς και προσωπικό από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δίωξη Ναρκωτικών, Υποδ/νση Προστασίας Ανηλίκων, Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων και της Ζωής και Ιδιοκτησίας, Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών κα.) και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της μόνιμης αστυνομικής δύναμης. 
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: 
• Ελέγχθηκαν 13.642 άτομα (4.056 ημεδαποί και 9.586 αλλοδαποί), καθώς και 775 οχήματα συνολικά σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας. 
• Προσήχθησαν 4.808 άτομα (691 ημεδαποί και 4.117 αλλοδαποί) σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες. 
• Βεβαιώθηκαν 733 παραβάσεις συνολικά της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα. 
• Συνελήφθησαν 408 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο Κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν: 103 για κλοπές και διαρρήξεις, 24 για διακίνηση ναρκωτικών, 12 για ληστείες, 7 άτομα για λαθρεμπόριο, 7 για κατοχή όπλων, 181 για παραβάσεις του νόμου που αφορά στους αλλοδαπούς, 70 για διάφορα ποινικά αδικήματα, 12 διωκόμενοι για διάφορα αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα. 
• Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε κτίρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν δέκα κτίρια. Οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, υπό την παρουσία Εισαγγελέα. Οι συλλήψεις αφορούσαν δέκα εννιά αλλοδαπούς που κρατούνται για διοικητική απέλαση. 
• Εντοπίστηκαν κλεμμένα οχήματα. 
• Κατασχέθηκαν 64,4 γρ. ηρωίνης, 1 γρ. κοκκαϊνης, 937,7 γρ.κάνναβης, 424 ναρκωτικά χάπια, 3 όπλα και το ποσό των 111 ευρώ. 
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πορνείας πραγματοποιήθηκαν αρκετοί έλεγχοι σε υπαίθριους χώρους για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται, καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται ως οίκοι ανοχής. Συγκεκριμένα : 
• Βεβαιώθηκαν 140 παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τα Ήθη και τα εκδιδόμενα άτομα σε υπαίθριους χώρους, για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι αντίστοιχες μηνύσεις. Αρκετά από τα εκδιδόμενα άτομα εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που συμμετείχε στους αστυνομικούς ελέγχους. 
• Ελέγχθηκαν εκατόν δέκα έξι οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά πενήντα εννιά άτομα , εκ των οποίων σαράντα πέντε (45) αλλοδαπές και οκτώ ημεδαπές γυναίκες, καθώς και έξι (6) ημεδαποί άνδρες, που κατηγορούνται για την πλημμεληματική παράβαση της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. 
Όσον αφορά στην καταπολέμηση του παρεμπορίου: 
• Συγκροτήθηκαν 159 μικτά κλιμάκια, στα οποία διατέθηκαν 344 αστυνομικοί και 218 δημοτικοί αστυνομικοί 
• Διατέθηκαν 168 αστυνομικοί αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών. 
• Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου όπως, 3.474 λαθραία τσιγάρα, 8.658 είδη ρουχισμού, 2.833 οπτικά – γυαλιά ηλίου, 1.402 CDs / DVDs καθώς και 24.264 άλλα είδη παρεμπορίου. 
• Συνελήφθησαν 24 άτομα για διάφορες παραβάσεις που προέκυψαν στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου παρεμπορίου και προσήχθησαν 200 άτομα σε Αστυνομικές Υπηρεσίες για περαιτέρω αστυνομικό έλεγχο συνολικά. 

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας του Κέντρου της Αθήνας πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!