Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Επιστρέφουν στην Αυστραλία για να βρουν δουλειά




Κύμα επιστροφής ομογενών, που είχαν παλιννοστήσει στην Ελλάδα, προς την Αυστραλία παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.
Μάλιστα, ο τοπικός ομογενής υπουργός της Northern Territory, Κώστας Βατσκαλής, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να χορηγήσει "ειδική άδεια εργασίας" σε Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Ο κ. Βατσκαλής σημείωσε πως στην Northern Territory, που σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και "είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες να καλύψουν το κενό".
Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC "το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει" αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα.
Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.
Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Darwin, Βασίλης Ανοιχτομάτης, δήλωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες καταφθάνουν στην πόλη του περίπου δέκα Έλληνες από την Ελλάδα κάθε εβδομάδα.
"Κυρίως είναι οικογένειες αλλά υπάρχει και τεράστιο ενδιαφέρον" λέει ο κ. Ανοιχτομάτης και προσθέτει:"Καθημερινά λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα απελπισμένων από την Ελλάδα που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία".
Ο Δρόσος Ταυλάριος, 27 ετών, που μετανάστευσε πρόσφατα στο Darwin από την Κάλυμνο, όπου ήταν άνεργος, λέει ότι είναι "ένας από τους τυχερούς", καθώς βρήκε αμέσως δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!